Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите категорични – оставки не влияят на мнозинството и коалицията с ГЕРБ

Политика

Патриотите категорични – оставки не влияят на мнозинството и коалицията с ГЕРБ

Снимка:

„Всеки министър преценява в каква ситуация, по лични или по политически причини, да подаде оставка. Това не означава, че това ще развали мнозинството в парламента, ще го разклати или ще го направи по-нестабилно“. Така вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира оставката на правосъдния министър Цецка Цачева.

Според него лични мотиви не се коментират и това е нейно собствено решение.

Категоричен е обаче, че напускането на поста от страна на Цачева няма да се отрази на стабилността на управлението.

„Няма да е проблем. Във всеки един 4-годишен мандат има множество оставки – смени на министри и смени в други административни постове“, аргументира се той.

Според Волен Сидеров оставката е „морален акт“ и подчерта, че случаят се е разшумя най-вече заради етичната страна на въпроса.

„Българите са чувствителни на тема имоти. Основният проблем е, че в България има голямо разделение между политическата класа и хората. Много пъти съм казвал на моите колеги и партньори: „Не се самозабравяйте! Властта не е тояга, а отговорност! Но какво да правиш? Човек се изкушава“, допълни още Сидеров.

Той призова името на Вежди Рашидов да не бъде замесвано в имотния скандал, защото него той е с международно признание и със спечелени пари от таланта и уменията си.

„Не може да кажеш, че от политиката е станал богат. Той е друг случай, нека да го отделим“, каза Сидеров.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема