Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Каракачанов и Сидеров се обявиха за разум в „малката коалиция“

Политика

Каракачанов и Сидеров се обявиха за разум в „малката коалиция“

Каракачанов и Сидеров се обявиха за разум в малката коалиция - Tribune.bg
Снимка:

ВМРО се събраха на национален конгрес, Атака дойдоха, НФСБ – не

ВМРО и Атака отново протегнаха ръка за преговори за общо явяване на европейските избори. Това се случи на VII–ия редовен конгрес на ВМРО – БНД, който се провежда в съботния ден. Събитието преминава в отсъствието на третия лидер в коалицията – председателят на НФСБ Валери Симеонов.

„Ние няма да участваме в сепаративни действия заедно с някой срещу нашите партньори. Това не е морално. Обединението на патриотите е алтернатива за България, ще видим дали разумът ще надделее или дребните чувства за налагане на мнения“, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов по време на речта си на конгреса.

„Задачата, която стои пред нас, е максимално добре да си вършим работата, да се подготвим изключително добре за предстоящите европейски избори, най-вече с присъствието в местната и изпълнителната власт да показваме, че има алтернатива на досегашния политически модел“, каза той.

Пред делегатите в качеството си на гост се изказа и председателят на Атака Волен Сидеров, който отново подчерта, че категорично е зад единно явяване на „Обединени патриоти“ на евровота.

„Ако сега имаме кризисен въпрос в нашите отношения, смятам, че с разум можем да го преодолеем. Да, ние имаме различия, защото лидерите на трите партии сме хора с характер, хора със свой профил, не сме мижитурки, не сме безлични хора. Понякога тези различия се мултиплицират и се показват малко по-засилено от медиите. Най-лесното е да се разделим. По-трудното е да се явим заедно. Въпросът е можем ли сега да го направим. От моя гледна точка, като лидер на партия „Атака“, аз казвам, че можем. Не е приключила тази възможност. Казвам го с убедеността, че мога да предявя претенции. Защо този, защо онзи? Не няма да го направя. Аз няма да имам претенции и ще работя за това да бъдем заедно“, категоричен беше Сидеров.

 „Пет години направихме възможното, за да осмислим понятието европейски представител. Открихме инструментите, които трябва да използваме, за да защитаваме нашите интереси там“, заяви на конгреса евродепутатът Ангел Джамбазки.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати