Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Патриотите не са изненадани от оставката на Цветан Цветанов

Политика

Патриотите не са изненадани от оставката на Цветан Цветанов

Патриотите не са изненадани от оставката на Цветан Цветанов - Tribune.bg
Снимка:

Според БСП оттеглянето било признание за вина, а за Йончева - било спорно колко къщи има

Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова се изправи пред медиите в парламента, за да съобщи за приетата оставка на Цветан Цветанов от всички постове в партията.

„Бях в МС и от председателя на ПП ГЕРБ и премиер на страната г-н Бойко Борисов разбрах, че след разговор с него г-н Цветанов подава оставка от всички ръководни постове в партията. Остава редови член на ГЕРБ. Г-н Борисов благодари на г-н Цветанов за усилията и работата през годината“, обяви Дариткова.

Коалиционните партньори на ГЕРБ от „Обединени патриоти“ не са изненадани от приетата оставка на втория до скоро човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Искрен Веселинов от ВМРО смята, че всеки човек може да реши кога да напусне политиката и да бъде полезен по друг начин на обществото.

„Не ме изненадва. Очевидно натам се вървеше от началото на цялата сага с „Апартаментгейт“. Такава развръзка беше очаквана. Според мен това е началото на идеята на премиера за изчистването на партията, да се скъса с лицата, които по една или друга причина са създали лош имидж на партията и да се търси някакъв нов приемлив образ. Очевидно се търси знак за промяна, която е в унисон с очакванията на хората“, коментира войводата.

Александър Симов от БСП, обаче съзря в оставката на Цветанов замитане на следите.

„Няма как да заличиш мазните отпечатъци от местопрестъплението дори и да накараш Цветан Цветанов да емигрира. С неговото оттегляне „Апартаментгейт“ не става по-малко актуален. Терасите, големи, колкото футболни игрища, не стават по-малко актуални. Къщите за гости никой няма да ги отмени“, посочи Симов. Той отклони въпроса на Tribune.bg, че тук трябва да се прибавят и къщите на гости на БСП, в т.ч. на Елена Йончева, като заяви, че дълго ще спори има ли и какви точно къщи водачката на листата на БСП за европейските избори.

„Става въпрос за друго. Няма как с махането на Цветан Цветанов, с оттеглянето му от политиката, ГЕРБ да си извоюват така мечтаната прошка, за която халюцинират от нощта на изборите. Победата не означава прошка. Те победиха на изборите, но това не означава, че хората са забравили какво са направили. Така че оттеглянето на Цветан Цветанов е едно потвърждение за вина, а оттам как ще реагират българските граждани оставаме на техния политически усет и съвест“, коментира депутатът от Левицата.

От ДПС заявиха, че не коментират други партии.

„Всяка политическа партия си има свой устав и правила, и си има собствен вътрешно-партиен живот. ДПС никога не е коментирало и не се е намесвало в работата на нито една друга партия. Подобно и при оставката на г-жа Нинова, нямаме коментар“, посочи Хамид Хамид.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ЦЕКО СИФОНЯ ОТИВА НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА БОГАТ С ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС......
30.05.2019 19:21 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети