Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеканов не проявява интерес към партията на Петков и Василев, има големи различия с тях

Политика

Пеканов не проявява интерес към партията на Петков и Василев, има големи различия с тях

Пеканов не проявява интерес към партията на Петков и Василев, има големи различия с тях - Tribune.bg
Снимка:

„Правителството работи по изготвяне на конкретни мерки, които да преборят инфлацията и драстичния скок в цените“, заяви вицепремиерът Атанас Пеканов пред Нова телевизия. Той е категоричен, че помощ за бизнеса трябва да има.

„Инфлацията е негативен фактор, но е нещо очаквано във времена на много силен икономически растеж и ниска безработица. Реално тя е страничният ефект от икономическото възстановяване. Големият фактор за нея е не само това възстановяване, но и за съжаление притеснителите тенденции на световните пазари на енергетика. Такова поскъпване на тока има не само в България, но и в цяла Европа”, коментира Пеканов.

„Подкрепям да има помощи и компенсации за бизнеса. Опитваме се да намерим начин, по който да им помогнем”, добави той.

Запитан дали би участвал в проекта на Кирил Петков и Асен Василев, Пеканов коментира: „Не сме коментирали до момента този въпрос. Не бих проявил интерес да участвам в такъв проект. Считам, че най-важното са програмата и политиките за хората. Визиите ни според мен не съвпадат навсякъде. Моето виждане е, че в момента живеем във време на доста сериозни интервенции в икономическия живот. Т.е. политиките на по-лекия икономически либерализъм на 90-те години, както и само антикорупционната реторика не са достатъчни, за да тръгне страната ни по нов икономически път. В този смисъл може би визиите ни съвпадат”.

И добави: „Мерките срещу корупцията са важни, трябва да правим много повече и в сферата на върховенството на закона, но това не е достатъчно, за да гарантираме, че няма да продължаваме да сме последни в Европа, да имаме ниски заплати и нисък стандарт на живот”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати