Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Продължаваме промяната“ с патент за лобиране

Политика

„Продължаваме промяната“ с патент за лобиране

Продължаваме промяната с патент за лобиране - Tribune.bg
Снимка:

Запазват марката и за „политическо набиране на средства”, другите партии нямат такива заявки

Заявка за патентоване на марката „Продължаваме промяната” е подадена във вторник, съобщава „Труд”. Това е името, което бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев анонсираха за политическия си проект.

„Услуги за политическо лобиране” е една от областите по международната класификация за регистрация на марки, за която е подадена заявката. Други от класовете, за които кандидатства за патент ПП, са „услуги за политическо набиране на средства, финансово спонсориране, набиране на дарения с благотворителна цел” и „организиране на масови и публични прояви с цел изразяване на политическа позиция”.

Заявката е тип словна - само за името, и не включва логото, наподобяващо врата в полето, което беше показано от новата формация. Името на заявителя още не е публикувано в електронния регистър на Патентното ведомство, тъй като заявката още не е разгледана.

Никоя от големите партии не е кандидатствала и не притежава такива патенти. ГЕРБ и БСП са запазили абревиатурите и логата си в по няколко области, сред които отсъства лобизмът. Няма го даже и в заявката на Станислав Трифонов, който е пожелал да запази марката „Има такъв народ” в 45 всевъзможни класове дейности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати