Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пеканов започна с оправданията: Не сме крили забележките на ЕК, няма да загубим пари

Политика

Пеканов започна с оправданията: Не сме крили забележките на ЕК, няма да загубим пари

Пеканов започна с оправданията: Не сме крили забележките на ЕК, няма да загубим пари - Tribune.bg
Снимка:

„Не е имало опит за скриване на писмото с препоръките от ЕК. Комуникацията е между европейските институции и изпълнителната власт. Това е официална комуникация, която не се публикува навсякъде, но всички министерства го имат”. Това заяви за НОВА служебният  вицепремиер Атанас Пеканов на въпрос защо властта не е информирала обществото за забележките в документа.

По думите му страната ни нямало да загуби никакви пари от Плана за възстановяване и устойчивост, а щели да започнат да идват в момента, в който той бъде одобрен.

„Всички компоненти без енергетика и върховенство на закона, по които остават политически въпроси, по които ние преговаряме, остават без промяна и трябва да започнат да се реализират. Кога ще се подпише и кога ще дойдат парите е отделен въпрос, който не е толкова страшен. Да, има забавяне, но парите са там и ние не губим нищо”, обясни той.

Той отново повтори, че не е изненада и не намира за плашещи забележките на ЕК. По думите му това бил нормалния процес на комуникация.  

„В Плана за възстановяване и устойчивост има 56 проекта и 47 реформи. Всеки от проектите е разписан в около 40-50 страници. Това са над 3000 страници. Съвсем нормално е да има коментари, част от тях са технически. Всички страни получават такива коментари. Комисията е длъжна да ги направи”, коментира Пеканов.

Запитан относно коментари за това, че ако дадем зелена светлина на Македония, така, както искат САЩ и Брюксел, няма да има проблем с парите, той отговори:

 „Не искам да коментирам такива геополитически въпроси”, заяви той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп