Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Илиев аут от ИТН, партията продължава без ценния си кадър

Политика

Петър Илиев аут от ИТН, партията продължава без ценния си кадър

Петър Илиев аут от ИТН, партията продължава без ценния си кадър - Tribune.bg

Кандидатът за вътрешен и правосъден министър от несполучилите проекто правителства на "Има такъв народ" вече не е част от партията. Това става ясно както от премахването му от официалната интернет страница на ИТН, така и от думите на главния й секретар Виктория Василева.

"Случилото се с Петър Илиев е затворена страница, той не фигурира в погледа напред на ИТН", коментира пред медии Василева.

Бърза проверка показва, че Петър Илиев вече не фигурира на интернет страницата на ИТН. Името, снимката и биографията му липсват както в секцията "Хората зад Слави", така и в тази с новините, свързани с партията.

В началото на септември плагиатския скандал около преподавятеля в СУ доби не само обществен, а съдебно-правен отзвук. Тогава МВР изиска информация за книгата на Илиев по нареждане на прокуратурата. Сигналът за плагиатство е подаден във Върховна касационна прокуратура, припомня „Dir.bg“. Оттам е разпределен на районната прокуратура в София по компетентност, която е възложила проверка на полицията, каквато е стандартната процедура. След събиране на данни те се докладват в прокуратурата, за да се прецени дали да се образува досъдебно производство.

Тогава Слави Трифонов написа във Фейсбук: "Заместник-директорът на "Национална полиция" старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство "Нова звезда", с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев, станала толкова популярна покрай моето предложение Петър Илиев да заеме поста министър на вътрешните работи, ако, разбира се, имаше тази възможност“.

Трифонов заяви, че ще се погрижи за Петър Илиев, както го прави за всички почтени и лоялни хора, които познава.  

Ден по-рано в групата "Правна лудост" в социалната мрежа, в която членуват студенти по право и която първа публично обяви, че книгата на Петър Илиев има идентични страници с по-ранна докторска дисертация на неговата колежка от Юридическия факултет на СУ доц. Наталия Киселова, бе разкрито, че книгата на Илиев "Компетенцията на Народното събрание" е намалена с 80 страници, след като за нея започна проверка по сигнали за плагиатство.

Пред журналисти в Народното събрание Тошко Йорданов потвърди, че Илиев вече не е част от ИТН, но оставал като експерт в партията.

„Нищо не се е променило в отношенията с Петър Илиев. Той не е член на ИТН, а експерт и ще продължим да работим с него“, обяви Йорданов. 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Петър Илиев, ИТН
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати