Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Москов към Стойчо Кацаров: Обречен си да пълзиш пич

Политика

Петър Москов към Стойчо Кацаров: Обречен си да пълзиш пич

Петър Москов към Стойчо Кацаров: Обречен си да пълзиш пич - Tribune.bg
Снимка:

„Атаката срещу големите държавни болници е глупава. С този удар към гръбнака на българското здравеопазване си обречен да пълзиш, пич. И то ще пълзим всички“, заяви пред БТВ бившият здравен министър и лидер на партия КОД Петър Москов по повод напрежението в системата и отстраняването на директора на УМБАЛС „Пирогов“ от министър Стойчо Кацаров.

Москов уточни, че министърът на здравеопазването има право да налага проверки. Според него обаче това не може да е работа на служебен министър, чийто хоризонт на работа е кратък.

По думите му, има атака срещу „Пирогов“, но обръща внимание, че има и нарушения, за които твърдят и здравните власти. На фона на задаващата се нова вълна на коронавирус обаче бившият министър не намира резон да се поставя под въпрос работата на така важните лечебни заведения.

Москов даде пример с това, че болницата, в която и той работи - „Света Анна“ чака дълго, за да получи нов скенер, парите за него обаче им били взети от НЗОК.

„Атаката, проверките и тормозът е срещу големите държавни болници, които изнесоха пандемията върху раменете си и го направиха с чест“, каза още Москов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати