Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служители и пациенти на „Пирогов“ излизат пред Президентството на протест под наслов „Не на терора над болниците“

Общество

Служители и пациенти на „Пирогов“ излизат пред Президентството на протест под наслов „Не на терора над болниците“

Служители и пациенти на Пирогов излизат пред Президентството на протест под наслов Не на терора над болниците - Tribune.bg
Снимка:

От УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ ще поискат оставките на здравния министър и на управителя на НЗОК пред президентството

Лекари и сестри от „Пирогов“, както и пациенти на болницата, излизат на голям протест срещу терора на болниците.

На 22 юли, четвъртък, в 18 часа служителите на най-голямата спешна болница в страната ще изразят своето недоволство пред сградата на Президентството, съобщават от болницата.

Те ще поискат от държавния глава Румен Радев да освободи Стойчо Кацаров от поста министър на здравеопазването заради „близо тримесечния тормоз, на който е подложена цялата система и в частност УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, се казва в съобщението.

„За времето, през което обитава Министерство на здравеопазването, Стойчо Тодоров Кацаров предизвика смут, разделение и огорчение в работещите в системата и объркване, недоверие и страх в обществото“, се казва още в съобщението от болницата.

Според служителите, управлението на Кацаров „ще остане в историята с лъжите, които изрече, със съзнателното съдействие за един проблем, чието решение този управител на НЗОК не можа да намери и с отказа да подготви системата за възможната COVID-19 вълна в края на лятото“.

От болницата са категорични, че ще поискат оставката на Кацаров и на управителя на НЗОК. „Оказва се, че с разобличаването на лъжите на Кацаров и с блокирането на ключови булеварди, не беше привлечено вниманието на президента Румен Радев. Той ще има един ден да анализира управлението на системата през последните няколко месеца от назначения от него министър и да реши справедливи ли са исканията“, пише още в позицията на „Пирогов“.

„УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ е стратегическо за националната сигурност на страната лечебно заведение, а не „системен проблем“. Служителите на болницата продължават да се грижат за своите пациенти в протестен режим. Подкрепяни от своите пациенти и колеги, те ще демонстрират решимост и готовност да се противопоставят на системния терор и в сряда, 21 юли 2021 година, точно в 8 часа пред работното си място“, казват още от болницата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати