Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Николов: Рашков е одиозна фигура на късното БКП и ДС

Политика

Петър Николов: Рашков е одиозна фигура на късното БКП и ДС

Петър Николов: Рашков е одиозна фигура на късното БКП и ДС - Tribune.bg
Снимка:

„Рашков е одиозна фигура на късното БКП и ДС и работи по съветски учебник. Засипва ни с информация, от която нищо не излиза вярно, но се надява хората да си кажат, че след като се говори, явно все пак има нещо , заяви пред „burgasnews“, депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов.

По думите му тази тактика е успешна до време, защото много скоро избирателят ще бръкне в джоба си и ще попита, какво е станало с парите му. „Ще попита, защо се спря строителството на магистралите или санирането на жилищата. Ще пита за цената на тока, на газа и на парното. За фалиралите фирми и завърналата се безработица… И тогава никой няма да обръща внимание на някакъв стар, впиянчен милиционер, с Гьобелсово разбиране за истината“, допълни Николов.

Запитан за кметовете на ГЕРБ, които са подложени на атака, Николов е категоричен, че защитава разделението на властите, което е фундаментален принцип, без който всяка демокрация би се изродила в тоталитаризъм. Николов е на мнение, че управляващата коалиция има тежък дефицит на хуманитарно познание.  

„По същество тя представлява конгломерат от старите комунисти от БСП с тяхната носталгия по социализма, новите комунисти от ДБ с тяхната почти религиозна вяра в прогреса, мултикултурализма, зелената и джендър-идеологията, няколко пенсионирани шоумена и една сюрия наивни IT-специалисти с комсомолски плам, но нулеви социални инстинкти“, допълва Николов.

Депутатът е убеден, че от времената след 44-та насам, ние не сме били управлявани от толкова плитка в интелектуално отношение общност, което в резултат води до управление по закона на Дънинг-Крюгер, според който неспособността на неквалифицирания и некомпетентния човек да разпознава грешките си, му създава илюзорно усещане за превъзходство.

„Затова и виждаме политици като Кирил Петков и Асен Василев, които не могат да се справят с базовите си задачи да овладеят инфлацията и енергийната криза, да подготвят новия бюджет и Плана за възстановяване, самонадеяно да искат да сменят главния прокурор, шефа на КЕВР или кмета на София с някой свой партиен послушко“, допълва още Николов.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети