Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петър Паунов: Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж

Политика

Петър Паунов: Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж

Петър Паунов: Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж - Tribune.bg
Снимка:

Община Кюстендил не може да издържа сама социалния си патронаж, обяви на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той уточни, че  Общината настоява в писмо до Министерството на труда и социалната политика социалният патронаж да се превърне в делегирана от държавата дейност.

"С тези цени на енергоносителите в момента, Общината няма да може да издържа тази социална услуга и ще бъдем принудени да се лишим от нея", коментира Паунов и изтъкна, че над 1000 души ползват услугата. 

"До момента жителите на Кюстендил издържаха тази дейност, но вече не е възможно", смята Паунов. Той посочи, че сметката в общинското предприятие "Ученическо хранене" за последната година показва, че предприятието, грижещо се за храненето на децата в училище, е било дофинансирано с 479 хил. лв.

"Прогнозите, обаче, отиват за над 1 милион лева дофинансиране, което значи, че държавата незабавно трябва да подобри стандарта за храненето на децата, защото наесен няма кой да се погрижи и за това", отбеляза Паунов. Той се надява на бърза реакция от държавната администрация.

"В противен случай цели дейности и услуги, касаещи много хора, ще бъдат поставени в риск", предупреди кметът на Кюстендил. Той подчерта, че дори общинското предприятие "Чистота" към момента е на минус 400 хил. лв. от разликата между панираните разходи и повишените цени на горивата.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети