Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: България няма да ходи на война, чета от вчера фалшиви новини

Политика

Петков: България няма да ходи на война, чета от вчера фалшиви новини

Петков: България няма да ходи на война, чета от вчера фалшиви новини - Tribune.bg
Снимка:

„Никой не отива на никаква война, чета от вчера фалшиви новини. Това, което България прави в момента е пълна подкрепа на Украйна, хуманитарна помощ, посрещане на бежанците и работене с НАТО за укрепване на Източния фланг. Не може да бъде решение на министър председател или МС трябва да има консенсус по тези теми и ние работим прозрачно. Никой не е говорил с мен от американска страна да искат оръжия. НАТО трябва да работи координирано, за да имаме сигурност.“, коментира пред журналисти премиерът Кирил Петков.   

„Нито ПВО, нито специални ракети, всичко което чета от сутрин до вечер във фейсбук са фалшиви новини. България няма да ходи във военни действия в Украйна.“, подчерта Петков.

„Много странна опорка, представяте ли си каква невероятна фантазия имат някои хора - да правиш арести, за да скриеш война. МВР най-накрая е свободна. Радвам се, че имаме такова високо посещение от страна на американското правителство. Сутринта говорих и с офиса на Европейската комисия, които ми казаха, че сме почти завършени и очаквам дата на която председателят Урсула фон дер Лайен ще дойде да подпише у нас Плана за възстановяване.“, допълни премиерът.

„В този момент ракети на никой няма да даваме, давам гаранция че нищо непрозрачно няма да се направи“, заяви Петков на въпрос дали може да гарантира, че няма да пращаме въоръжение на Украйна.

„Всичките сигнали до колкото ми е известно са свързани с корупцията, не се различават евросредства от другите. Това че има сигнали за поведение на корупция и има доклад от МВР са факти, които дават предположения че контролът не е бил там. Според мен са сигнали които са предизвикали действията на МВР.“, коментира още той.  

„НЕ може европрокуратурата да прави сигнали, а нашата прокуратура само да се оправдава и хората, които опасност и всички знаем, че са извършили страшни престъпления да се разхождат. Надявам се, че българската прокуратура ще направи този завой“, завърши Петков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати