Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков и Василев отиват в Брюксел да събират поздравления

Политика

Петков и Василев отиват в Брюксел да събират поздравления

Петков и Василев отиват в Брюксел да събират поздравления - Tribune.bg
Снимка:

На днешното заседание е взето решение да се направи обща среща между кметът на София Йорданка Фандъкова и образователния министър Николай Денков, на която да се обсъдят изграждането на нови детски градини“, заяви началникът на кабинета на Кирил Петков, Лена Бориславова.

По думите ѝ на тази среща ще се обсъди защо има неусвоени средства за изграждане на детски градини.

Обсъдено е също така как да се създаде план за „администрация без ковид“, като с това да се въведе поетапно въвеждането на „зелен сертификат“.

Ще подпише заповед за въвеждане на заповед за „зелен сертификат“ на всички лица, които влизат в сградата на Министерски съвет, като ще се създаде пункт за ваксинация, ще се види кои от хората желаят да работят дистанционно, както и ще се набавят необходимите тестове.

„Мярката ще е главно към администрацията, а журналистите ще трябват спазват правилата за отстояние и носене на маска“, обяви още Бориславова.

По отношение на цените на електричеството, правителството са взели решение да се срещат с експерти и да се изготви анализ, на база на който да се вземат решения.

Програмата за посещението на Кирил Петков и Асен Василев предвиждат към този момент единствено приемане на поздравления от лидерите, тъй като от ЕС от дълго време очаквали да имаме редовно правителство. Бориславова обаче не се нае да каже с кои лидери ще се срещат Петков и Василев, защото програмата още се изготвя.

„Това не е въпрос на министерски съвет, но лично от името на групата на ПП, ние винаги сме заставали зад твърдение, че няма неправомерно действие от страна на Кирил Петков и мисля, че след решението днес, това беше потвърдено и от прокуратурата“, заяви Бориславова след решението на държавното обвинение да прекрати досъдебното производство към Петков за попълнената от него декларация с невярно съдържание.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати