Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кирил Петков все пак в Брюксел, но в петък

Политика

Кирил Петков все пак в Брюксел, но в петък

Кирил Петков все пак в Брюксел, но в петък - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков все пак ще замине за Брюксел, макар с ден закъснение. Премиерът има уговорена среща в петък с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предава българското издание на  EURACTIV.

Очаква се основната тема на разговорите да е българското вето върху Северна Македония, макар че българският план за възстановяване и устойчивост без съмнение също ще бъде на вниманието при срещата в Комисията.

Във вторник се разбра, че Кирил Петков си дава шест месеца, за да реши проблема с ветото, но това се видя „твърде дълъг“ срок за македонския външен министър Буяр Османи, подчертава изданието.

Позицията не е била съгласувана с президента Румен Радев, нито бе споделена по време на публичните разговори за формиране на управляващата коалиция.

Решението Радев да отиде на Европейския съвет предизвика недоумение. На подобни форуми държавите-членки са представени от държавен или правителствен ръководител с необходимите за целта конституционни правомощия.

Титуляр в тази позиция е министър-председателят, въпреки че в последните месеци пътуваше Радев. Това се дължеше на липсата на редовно правителство.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети