Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Начало на предизборната кампания? Петков и Василев агитират работниците в „Мини Марица-изток“?

Политика

Начало на предизборната кампания? Петков и Василев агитират работниците в „Мини Марица-изток“?

Снимка:

Служебните министри Кирил Петков и Асен Василев промениха не само начина си на говорене, но и изявите си. Дни преди да бъде разпуснато не само Народното събрание, но и назначения от Румен Радев кабинет, двамата решиха да посетят „Мини Марица-изток“ и ТЕЦ2.

В типичен за предизборна кампания език, двамата се включиха в подписка за запазване на въглищния коплекс и работните места. Въпреки, че Петков отрече срещата да е свързана с предстоящите избори или пък с официалното им влизане в политиката, по думите на икономическия министър хората са много важни и трябва да имат обратна връзка с тях и да дискутират.

„За нас хората са много важни, говорим за над 10 хиляди работещи, засегнати са 20 хиляди с техните семейства. Не може да правим планове само на база стратегии трябва да имаме обратната връзка, да дискутираме с тях и затова сме тук. Това не става от София, става от Раднево“, каза министърът на икономиката. Той заяви, че все още не е провел разговор с президента Румен Радев и не знае дали ще бъде част от следващото служебно правителство. Не коментира и дали ще обяви участие в нов политически проект.

Василев пък добави, че Маришкия басейн дава около 40% от електрическата енергия на страната без да се ползват вносни суровини. „Много е важно тези 40% да си останат наши, да не зависим от внос на суровини“, заяви финансовият министър. Той коментира и промяната в бюджета, който предвижда увеличени разходи за пенсиите, като бе категоричен, че това няма да увеличи данъците и осигуровките.

"Няма такова нещо. Разчетите ги дадохме на бюджетна комисия, спокойно може да се поеме абсолютно всичко като увеличение без да се пипат данъците“, каза финансовият министър.

Припомняме, че по време на предходната кампания, почти нямаше политическа партия, която да не мина през „Марица-изток“, за да изкажат своята загриженост за работните места на хората и своята ангажираност.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още