Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Мораториумът може да падне по-рано, трябва време за анализ

Политика

Петков: Мораториумът може да падне по-рано, трябва време за анализ

Петков: Мораториумът може да падне по-рано, трябва време за анализ - Tribune.bg
Снимка:

„Възможно е мораториумът върху цената на газа да падне по-рано. Трябваше ни време за анлаиз. Трябват ни поне 20-30 дни.“ Това заяви премиерът Кирил Петков пред БТВ.

По думите му КЕВР не трябва да дава крайните цени, а да има регулаторна функция. Той очаква, че в новия състав ще влязат 40 одитора.

Петков заяви, че вече се обсъжда модел за подпомагане на бизнеса но той трябва да бъде в рамки:

„Ако бизнеса има договор за по-ниски цени, той да не бъде субсидиран, ако е между такъв под на цените и някакъв таван, да има дотация към тези бизнеси. Очаква се утре да бъде уточнено, това ще е процент от цената на тока. И накрая се слага таван, така че да се сложи таван на общия харч от бюджета. Така би трябвало да дотираме точно фирмите, които имат най-много нужда.“, обясни министър-председателят.

На въпрос дали ще се пише нов План за възстановяване, след като сегашният беше върнат с много забележки от ЕК, той заяви, че това не се налага. По думите му в Брюксел е представил плановете за реформа в съдебната система и преструктурирането в КПКОМПИ. Петков обясни, че идеята е на корупционната агенция да се даде възможност за друг вид разследване, както и да може да обжалва решения на прокуратурата.

По темата с Ковид премиерът заяви, че темпът на ваксинация у нас е много бавен и едва 26 на сто са имунизирани. Той заяви, че предвижда следващата седмица да си сложи бустерна доза и да покани експерт, с когото да направят дебат защо е важно ваксинирането. По думите на Петков цялото му семейство е ваксинирано.

Той обясни за зелените сертификати за администрацията, като заяви, че такъв може да се вземе и след тестване, не само след ваксинация. По думите му щом децата в училище го правят, няма нищо лошо това да става и на административно ниво.

По темата с РС Македония той заяви, че планира да се създадт групи, които да нагрдят работата досега. Планира се техните срещи да са всеки месец. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети