Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков ще говори с ИТН, ако Трифонов не взима решения за партията си (ВИДЕО)

Политика

Петков ще говори с ИТН, ако Трифонов не взима решения за партията си (ВИДЕО)

Петков ще говори с ИТН, ако Трифонов не взима решения за партията си (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„В момента не сме спрели да говорим с абсолютно всички независими депутати от групата на ИТН. Аз мисля, че непрекъснато се водят разговори и покани към тези хора“. Това заяви след изслушването си в парламента премиерът в оставка Кирил Петков на въпрос до къде са стигнали с преговорите за формиране на мнозинство за ново правителство на „Продължаваме Промяната“ . 

„Единствената цена, която не сме готови да платим, е да вкараме задкулисието обратно в управлението. Това не можем да си го позволим", категоричен бе Петков.

Попитан дали вече са събрали 121 гласа и дали има други депутати от „Има такъв народ“, които са готови да ги подкрепят, той каза:

„Разговорът продължава. Както знаете ние много искахме разговорът да не бъде „Подкрепяте или не подкрепяте“. Имаме сега ясни политики, ясна стратегия, разписани по дати, законопроекти. Те са над 40 отделни стратегии. Всичко това е толкова логично с тези хора. Дори да кажат „Не“, ама да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становището".

Той изрази надежда парламентарните групи да влязат в диалог.

„Единственото ни условие, разбира се, е г-н Слави Трифонов да не бъде човекът, който взима решения от тяхна гледна точка. Както в ГЕРБ г-н Борисов не искаме да взима решенията. Защото просто не вярваме на тези хора, че могат да бъдат партньори в това управление. Няма как да влезем в поредно управление, в което или Бойко Борисов да е наш партньор или Делян Пеевски, всичко друго може“, подчерта премиерът в оставка Кирил Петков.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Реалистична ли е инфлацията от 17% за година?
Покажи резултати Скрий резултати