Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков обещал парите на пътните фирми до 30 юни

Политика

Петков обещал парите на пътните фирми до 30 юни

Петков обещал парите на пътните фирми до 30 юни - Tribune.bg
Снимка:

Браншът остава в стачна готовност

Българска браншова камара „Пътища“ засега отменя планирания си за сряда протест, но остава в протестна готовност. Това заяви председателят на камарата Стефан Чайков след среща с премиера Кирил Петков.

На срещата от ББК „Пътища“ са получили уверение от страна на министър-председателя, че до 30 юни ще получат всички средства. Постигната е уговорка и да поддържат оперативна връзка лично с премиера, така че, ако нещо от договореното не се случи по вина на друг, Петков да реагира и да вземе мерки.

От правителството са поискали антикорупционната комисия в парламента да направи крайната проверка на разходването на средствата.

„Тъй като сме спокойни за това, което правим, се съгласихме на предложената процедура по проверки“, заяви Чайков.

От пресслужбата на Министерски съвет уточняват, че правителството е в готовност да разплати веднага над 600 млн. лева, но за целта е нужна санкция от Народното събрание. Петков уверил ръководството на браншова камара „Пътища“, че останалите 50%, които се дължат на строителния бранш, ще бъдат платени след цялостна проверка и становища на експертни комисии.

Преди ден в страната се проведе национален протест на пътните фирми. Бяха блокирани пътни участъци в повече от 20 населени места. Недоволството е заради неизплатени от държавата близо 1 млрд. лева за свършена от тях работа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети