Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков от Благоевград: Слизаме отново на земята, съвсем скоро очакват да се решат проблемите с РМС

Политика

Петков от Благоевград: Слизаме отново на земята, съвсем скоро очакват да се решат проблемите с РМС

Петков от Благоевград: Слизаме отново на земята, съвсем скоро очакват да се решат проблемите с РМС - Tribune.bg
Снимка:

„Всичко зависи от това какви резултати постигаме заедно, историческите комисии са почти готови и очаква съвсем скоро да кажат резултатите“, заяви Кирил Петков в Благоевград по  повод отношенията ни със Северна Македония и дали страната ни ще даде зелена светлина на съседната държава за ЕС.

„Трябва да се види какво е направено по езика на омразата, дали Конституцията на РМС ще включва и кога за правата на българите. В момента Западните Балкани имат риск да са втора конфликтна точка след войната в Украйна. Това България – РМС стана още по-важен геополитически въпрос“, заяви още Петков.

По повод преброяването в Северна Македония:

„Единствения начин да имаме истинско преброяване в РМС е когато тяхната колективна конституция включва тези права. Ние трябва в тези преговори да се вкара тези конституционни права на българите и тогава преброяването би станало много по-лесно. Аз си го представям като при българското преброяване, ако вече българските права са влезли в конституцията ще има отделна кутийка където да се напишеш българин, сега няма. Не можело да се хвърлят камъни, разговора трябвало да бъде конструктивен“.  

Запитан  от гражданка в Благоевград, че на ръководни държавни длъжности се назначават пенсионери, членове на Басейнова дирекция, но членове на БСП. Тя го помоли да обърне внимание на партньора си и да се спазват някакви принципи, защото не може червените да са навсякъде.

„Това което се опитваме да направим, всяко едно от министерството да си погледне хората в пенсионна възраст. Аз съм говорил и с другите партньори, че назначенията не могат да стават на партиен принцип. Ето сменяме зам.-министри, като видим, че някой не се справя добре. Тук съм да демонстрирам е, че няма да стоим в някакви софийски институции, да слезем обратно на земята. Дайте на моя екип хората, за които смятате, че не са с подходящия ценз и ще проверим“, заяви Петков и отново проговори за борбата с корупцията и как нямал доверие на главния прокурор. В същото време похвали Кьовеши, която нямала никакво влияние.

Петков продължи да получава сигнали и по отношение на ББР и Фонд на фондовете, той пък ги препрати към екипа му. „ББР трябва да подпомага фирми, Фонд на фондовете е едно ОПГ. Там обаче всичко става с техни хора и техни фирми, ходих там и ми отказаха. Евтиния ресурс от Европа се разпределя между техни си хора“, заяви човекът, като премиерът му даде обещание до месец да реши проблема. 

„Това, което Бойко Рашков направи, аз го подкрепям, няма нищо незаконно, никой не се е произнесъл. Аз поздравявам Рашков за това, което направи“, заяви Петков по отношение на доказано незаконните арести, обявени от Софийски градски съд за такива. 

Пред гражданите Петков допълни, че АМ „Струма“ била много важна, но трябвало да се спазват екологичните норми, да няма никакъв лобизъм. Запитан дали по този начин и връщане на процедурата няма да се загубят евросредствата, премиерът заяви, че ще види какво може да се направи, за да не бъдат загубени. 

Плана за възстановяване пък щял да е готов първите 10 дни на април месец, като изключително важен е проектът за батерии. 

„С Александър Дунчев работя добре, това което ни подкрепи и коалиционни партньор, замнистърът вече не е там и това е в тази връзка“, заяви Петков на питане, защо не е обърнал повече внимание на разкритията направени от депутатът му. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети