Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков: Отчаян ход на Борисов да прибегне до ЕНП, твърдо сме решени да го изправим пред съда

Политика

Петков: Отчаян ход на Борисов да прибегне до ЕНП, твърдо сме решени да го изправим пред съда

Петков: Отчаян ход на Борисов да прибегне до ЕНП, твърдо сме решени да го изправим пред съда - Tribune.bg
Снимка:

„Разбирам, че Европейската народна партия, в която членуват евродепутатите на ГЕРБ, е настояла Европейският парламент да обсъди ареста на Борисов през март тази година. Няма да коментирам дали е нормално европейските институции да бъдат намесвани в предизборната кампания в България, нито ще коментирам отчаяния ход на Борисов да прибегне до ЕНП, за да изчисти репутацията си пред милионите граждани в България, разочаровани от неговото управление“, така Кирил Петков коментира във Фейсбук решението на ЕП да разгледа на свое заседание тази седмица ареста на най-големия опозиционен лидер Бойко Борисов. Действията на тогавашната власт съдът у нас определи като „неоснователни и незаконни“.

Европейският парламент обсъжда в сряда ареста на Бойко Борисов

Окончателно: Съдът обяви задържането на Бойко Борисов за незаконно

Припомняме, че за действията на предишната власт, представителите на ГЕРГ-СДС в Брюксел сигнализираха още след арестите на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов.

В началото на април беше обявено, че мониторинговата група на Европейския парламент отново ще се занимае с върховенството на закона в България и ареста на Борисов. Това стана след като точката за гледането на задържането на лидера на ГЕРБ тогава отпадна от дневния ред.

Мониторинговата група на ЕП се заема с върховенството на закона у нас и ареста на Борисов

Представители на европейските институции пристигнаха у нас веднага след информацията за ареста на представителите на опозицията в България.

„Трите задържания и обиските не бяха в съответствие с върховенството на закона на Европейския съюз, не бяха в съответствие с българското законодателство“, категорично заявиха тогава от ЕНП.

Евродепутатите след мисията в София: Опитват се да унищожат опозицията

В края на коментара си днес бившият премиер Кирил Петков заявява, че от партията му са „твърдо решени“ да изправят Бойко Борисов пред съда.

 

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети