Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По заповед на Рашков отведоха Борисов в ГДНП, стотици протестират (СНИМКИ+ВИДЕА)

Политика

По заповед на Рашков отведоха Борисов в ГДНП, стотици протестират (СНИМКИ+ВИДЕА)

По заповед на Рашков отведоха Борисов в ГДНП, стотици протестират (СНИМКИ+ВИДЕА) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е отведен в Главна дирекция национална полиция от цивилни полицаи.

Адвокатът му Менко Менков заяви, че не е виждал документ за задържане, а само този за обиск в дома на бившия премиер, от където обаче не е взето нищо.

В момента пред ГДНП се събират десетки симпатизанти и членове на ГЕРБ, а вътрешният министър Бойко Рашков, който е издал и заповедта за арест изпраща патрулни коли и полицаи, защото очаквал да има безредици.

Пред сградата на ГДНП вече има бусове на полицията и над 30 патрулни автомобила, предаде репортер на Tribune.

кадъркадър

кадъркадър

кадъркадър

Стотици членове, симпатизанти, депутати и бивши министри на ГЕРБ са пред сградата на ГДНП и скандират „Бойко ние сме с теб“.

Проф. Асен Балтов, който също е пред сградата на полицията се възмути, че се разпространяват неверни новини.

„Никой не знае за какво е задържан. Питайте Бойко Рашков за неговите 22 имота, как се е сдобил с тях“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Бившият регионален министър Петя Аврамова заяви, че всички тези хора са се събрали там, за да подкрепят лидера на най-голямата опозиционна партия.

„Това е отчаян опит на правителството да прикрие всичко, което се случва в момента“, заяви тя.

Тя бе категорична, че за всичко не са виновни от ГЕРБ, а неадекватното поведение на правителството.

От своя страна Вежди Рашдов допълни, че идват времена, когато само ще си спомняме за демокрацията.

„Не разбирам всичко това. Борисов е идвал тук, давал е показания. Какво налага този среднощен панаир, по време на скъпи цени“, допълни Рашидов.

„Има едно общо унижение. Кьовеши днес каза, че не се бъркат във вътрешната политика на държавата и работи добре с главния прокурор Иван Гешев. Човек, който тича като пудел пред всички и да дава оръжия, да въвлича страната ни във война, не знам... Този Кирчо, който се е научил да мрази дойде в държава с хора, които не са чуждопоклонници“, допълни още Рашидов.

Георг Георгиев с възмущение припомни паниката, която всява Кирил Петков с това, че посевите на България са радиоактивни и затова трябва да се купува зърно.  Председателят на младеж-ГЕРБ заяви, че случващото се в момента не може да се види в нито една демократична държава.

Евродепутатът Андрей Новакова допълни, че вече има остра реакция от Европа по повод ареста на Бойко Борисов. За безпрецедентната ситуация са информиране всички лидери от Европейската народна партия.

Бившият евродепутат и журналист Николай Бареков коментира, че европрокурорите или пък най-малко Лаура Кьовеши има правомощията да арестува или да издава заповеди за арести.

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че прокуратурата не е уведомена за действията на полицията, като вероятно се касае за задържане по закона на МВР за 24 часа.

От ГЕРБ заявиха по-рано, че от утре излизат на масови протести с искане за оставка на правителството и са уведомили еврокомисарите и лидерите на ЕНП за това което се случва в България в момента.

 



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати