Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков ползва ГЕРБ, за да вдигне ветото на РСМ, от партията на Борисов не знаят

Политика

Петков ползва ГЕРБ, за да вдигне ветото на РСМ, от партията на Борисов не знаят

Петков ползва ГЕРБ, за да вдигне ветото на РСМ, от партията на Борисов не знаят - Tribune.bg
Снимка:

Поне трима високопоставени депутати от ГЕРБ да подкрепят сваляне на ветото върху преговорите на Северна Македония с ЕС очаква премиерът Кирил Петков, съобщава „24 часа“. 

Пред своите съпартийци в „Продължаваме промяната“ и европейски представители министър-председателят твърдял, че има осигурена подкрепата на зам.-шефовете на ГЕРБ Томислав Дончев и Даниел Митов, както и на бившата външна министърка Екатерина Захариева.

От ГЕРБ отрекоха да са водени разговори с Кирил Петков или представители на „Продължаваме промяната“ за Северна Македония. „Това е лъжа и нищо, което предлага Кирил Петков, няма да получи подкрепа от нас“, заявиха от партийния пресцентър.

Плановете на премиера са още тази седмица да поиска обсъждане в парламента, което да му позволи вдигане на ветото срещу гаранции от ЕС, че българските условия стават част от преговорите за присъединяване на Северна Македония.

От ИТН обявиха, че ще искат още в сряда да има закрито заседание на парламента, на което подалата оставка външна министърка Теодора Генчовска да изчете паметните записки от срещи на Кирил Петков.

Според партията на Слави Трифонов от тях щяло да стане ясно, че премиерът предавал националните интереси. „Дали пък там няма еврокомисар, който разказва как Петков предава интересите ни“, запита в понеделник зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов.


Топ новини

виж още
Актуална тема