Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с благодарност към Ердоган за „по-бързото пристигане на азерски газ“

Политика

Петков с благодарност към Ердоган за „по-бързото пристигане на азерски газ“

Петков с благодарност към Ердоган за по-бързото пристигане на азерски газ - Tribune.bg
Снимка:

Министър-председателят Кирил Петков участва в откриването на нов офис в София на Българско-турската търговско-индустриална камара. Камарата развива дейност в България от 2013 г., предаде БТА.

„Няма нищо по-хубаво от това две съседни страни да са приятелски настроени, да са отворени за съвместен бизнес и да си имат доверие“, отбеляза премиерът.

Той поздрави ръководството на камарата за стъпката да открие офис в българската столица и отбеляза, че Турция е един от големите инвеститори в България.

„Искам да благодаря на турското правителство и на президента Ердоган за подкрепата за по-бързото пристигане на азерски газ в България“, каза още българският министър-председател. Той увери представителите на бизнеса, присъстващи на събитието, че правителството ще проявява нулева толерантност към корупцията, за да може у нас да се развива добра бизнес среда.

Освен представители на бизнеса, на събитието присъстваха още българският министър на иновациите и растежа Даниел Лорер и посланикът на Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок.

Министър-председателят Кирил Петков получи покана да се включи в предстоящ бизнес-форум в Истанбул.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети