Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков с нова заявка: В началото на следващата седмица ще има работещо правителство

Политика

Петков с нова заявка: В началото на следващата седмица ще има работещо правителство

Снимка:

„До голяма степен съставът на Министерски съвет е готов поименно. До понеделник трябва да сме подписали споразумението. Да, 5 човека ще са вицепремиери и всяка една от партиите се очаква да имат вицепремиер.“  Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, който пристигна в сградата на Народното събрание за спешна среща между преговарящите по коалиционното споразумение.

„Надяваме се утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение и много се надявам в началото на следващата седмица да имаме вече работещо правителство“, каза Петков в ефира на бТВ.

Запитан кога ще бъде подписано споразумението той посочи, че най-вероятно това ще се случи или в петък, или през уикенда.

През уикенда Кирил Петков заяви, че има оптимистичен сценарий. Той даде заявка, че правителство може да има още в четвъртък или петък. По-рано днес стана ясно, че изпращане на споразумението една от партиите е вързазила и е посикала спешна среща. Оакзва се, че от БСП са инициатори лидерската среща. Корнелия Нинова не пожела да посочи какви точно са възраженията на левицата.  


Топ новини

виж още

Актуална тема