Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков се похвали от Брюксел с отличен английски и договорените от него успехи за България

Политика

Петков се похвали от Брюксел с отличен английски и договорените от него успехи за България

Петков се похвали от Брюксел с отличен английски и договорените от него успехи за България - Tribune.bg

„Задължително трябва да се включим, защото ние сме малък консуматор, от другата страна имате гигант като „Газпром“. Сега когато 75% от руската газ идва в ЕС, те няма къде да ходят и ще трябва да преговаряме на равни начала“, обяви след срещата в Брюксел Кирил Петков. От думите му става ясно, че страната ни няма да е страна в преговорите за руската газ, а правата се делегират на ЕС, защото по този начин „те нямало къде да ходят и ще преговарят на равни начала“.

Според Петков това е огромен успех, не само за цената на газа, но и на тока, защото едно водело до другото, така щяла да се намали инфлацията, а и цените у нас.

Според Петков е имало страни, които са се притеснявали дали могат да влязат в такива отношения, защото имат дългосрочни договори с добри цени и не искат да се занимават с такива общо европейски преговори.

Другата победа била, че ще трябва да се пълнят газовите хранилища, но ще има солидарен принцип на подкрепа, защото имало такива които нямат и те не могат да ползват на другите безплатно.

„В първия момент думичките, които бяха заложени само с най-големите хранилища и ги обърнахме с думичката значими, която беше чисто моя добавка. Всяка думичка има значение и не разбирам, ако човек не знае английски, като валят толкова предложения как се справя в друг случай“, похвали се Петков с отличното се владеене на английски език, благодарени е на който догаваря отлични условия за България.

Запитан от журналистите, че прокуратурата прави опит да разпита забегналия в Дубая хазартен бос Васил Божков-Черепа, Петков заяви: „Битката ще е дълга промяната ще е бавен процес всички очакваме промяната да се случи. Представете си, ако не се беше извършил този арест и добрата ни комуникация с Кьовеши, сега прокуратурата се страхува, че всички тези данни са в европрокуратурата“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати