Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков смая с ново 20: Истенския* интерес било да нямаме граница с РСМ (ВИДЕО)

Политика

Петков смая с ново 20: Истенския* интерес било да нямаме граница с РСМ (ВИДЕО)

Петков смая с ново 20: Истенския* интерес било да нямаме граница с РСМ (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

По думите му с общ бизнес и културен календар ще премахнат дискриминацията и езика на омразата

Премиерът Кирил Петков смая с последното си изказване. Той заяви, че истенския* интерес е да няма граница между България и Северна Македония. (*бел.ред предполагаме, че думата, която използва Петков трябва да означава - истински). Това стана по време на работна среща между общините от България и Република Северна Македония, попадащи в обхвата на Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави 2021-2027 г., за която ни информираха от пресцтъра на Министерския съвет. те публикуваха и виедо от събитието във Фейсбук.

„Мисля, че абсолютно очевидно за всички ни е, че истенския български интерес и истенския интерес на РСМ е да няма граници, да има по-голяма инфраструктурна свързаност и повече общ бизнес“, обяви Петков.

Министър-председателят се изказа доста оптимистично за решаването на редица проблемите, които с години стоят между държавите.

„Да има бизнеси, работеща кооперация, общ културен календар. Тогава всички други проблеми – дискриминационни, език на омразата, те ще си отидат, ако всичко друго започне да работи.“, заявви той и  подчерта, че това все пак не е крайната фаза, а началната фаза.

Според премиера най-добрият двигател на добрите отношения между държавите ни е, ако има инвестиции в бизнеси.

Петков приза, че прекарва много време с колегата си Димитър Ковачевски, а целта била двете държави да сближат позициите си.

„Надявам се, че съвсем скоро ще можем да дадем пътя на РСМ към ЕС. Защото тогава ще можем да работим без граници, да си слеем инфраструктурата“, обясни той.  

Петков поздрави участниците в срещата и посочи колко е важно изпълнителната власт и общините да работят ръка за ръка. Във форума в Сандански участва също министърът на местното самоуправление на Република Северна Македония Горан Милевски, съпбщиха още от МС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати