Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков върна кадър на Орешарски начело на Патентното ведомство

Политика

Петков върна кадър на Орешарски начело на Патентното ведомство

Петков върна кадър на Орешарски начело на Патентното ведомство - Tribune.bg
Снимка:

Премиерът Кирил Петков назначи кадър на Орешарски начело на Патентното ведомство. С негова заповед на поста председател застава Таня Митова, съобщават от Министерския съвет.

В съобщението се посочва, че тя има юридическо образование, а в периода 1998 г - 2014 г е представлявала в Патентното ведомство различни български и чуждестранни фирми.

През 2014 г Митова е била председател на ведомството.

Припомняме, че тя беше назначена в Държавната консолидационна компания малко след като лидерът на Левицата Корнелия Нинова пое поста на министър на икономиката.

Нинова уволни назначенията на Петков в ДКК, които прокуратурата подхвана с разследване

И в предишни години името на Таня Митова беше спрягано като близко до Нинова. Дори се говореше, че тя е била гласена за поста председател на женската организация на БСП в София.

Митова е била и общински съветник от Левицата. Името ѝ беше забъркано в скандал покрай концесия на автобусна линия в София, която е дадена на фирма с участието на съпруга ѝ.

Освен това по времето на кабинета Орешарски става и председател на Патентно ведомство като е назначена със заповед на самия Пламен Орешарски. Тя заема позицията през март 2014 г., след като от поста е освободен професор Камен Веселинов. 

През май 2020 година Митова отново нашумя, след като се вряза с автомобила си в магазан в центъра на София. Инцидентът стана на ул. „Гурко“ в близост до Централна поща. Преди да се вреже с автомобила си във витрините, тя се беше ударила и в пътен знак.

КАДЪР/АРХИВКАДЪР/АРХИВ


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп