Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков видя „хибридни лъжи“ при горивата, Радев отиде на кино и пропусна кризата

Политика

Петков видя „хибридни лъжи“ при горивата, Радев отиде на кино и пропусна кризата

Петков видя хибридни лъжи при горивата, Радев отиде на кино и пропусна кризата - Tribune.bg
Снимка:

След часове на истерия по бензиностанциите заради очаквано повишение на цените на горивата, двамата първи мъже в държавата най-сетне дадоха индикации за себе си около полунощ.

Премиерът Кирил Петков публикува арт изображение на човек зад бюро, разпространяващ сигнал с дълъг нос и написа дословно:

„Без никаква причина в момента се всява паника за горивата!  Един танкер разтовари днес, чакат се още два танкера за разтоварване в Лукойл. Гориво има и няма никакъв шанс да спре или да свърши!“, успокои той, въпреки че слуховете не са за изчерпване на количества, а за повишаване на цените им.

Утре той ще призове КЗК да извърши проверка кой и как спекулира с цените.

Другата *хибридна лъжа е, че сме щели да изпратим войници в Украйна. Поредната фалшива новина! Колкото и хибридни лъжи да се разпространят, проблемът им е, че остават лъжи, а на лъжата краката са къси!“, написа той.

На фона на опашките, мълчанието на президента Румен Радев пък се оправда с новината, че той междувременно е бил на кино.

„Поздравления за творческия колектив и за прекрасните актьори, които направиха филма „Ботев“ възможен. Моите искрени признания на всички близо 2000 дарители, които станаха съпричастни с тази кауза“, написа той в профила си във Фейсбук.

„Благодаря, че точно в навечерието на Освобождението на България от османско робство, именно този филм тръгва по нашите кино салони. Защото Ботев е далеч извън и над всичко материално. За нас, българите, Ботев е идея, талант и дръзновение, родолюбие и всеотдайност, саможертва и плам, достойнство и непреклонност. Ботев е самата свобода“, допълва държавният глава.

Филмът е заснет с дарения.

 

* Хибридна лъжа е ново понятие, въведено от Кирил Петков, което на този етап няма обяснение в специализираната литература


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети