Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Петков ще праща статии на Гешев – показвали кои са виновните за корупцията (ВИДЕО)

Политика

Петков ще праща статии на Гешев – показвали кои са виновните за корупцията (ВИДЕО)

Премиерът обеща да даде пълен списък с новини на прокуратурата, които са го убедили кои „20 души са в основата на корупцията в България“

Извънреден брифинг в Министерски съвет малко след като стана ясно, че Прокуратурата ще започне разследване по сигнала на Кирил Петков, че „20 души са в основата на корупцията в България“.

„Това, което ще направим, ще се радвам да помогнем на прокуратурата, да направиме списък от всички публикации, свързано с всички тези известни лица. И този списък ще бъде събран и изпратен на прокуратурата“, обеща министър-председателят.

„Просто, за да е ясно, че това са важни теми за обществото и всичките тези публикации е хубаво да не останат във въздуха, а да има съответна реакция в рамките на закона, ако прокуратурата реши, че това е най-добре. Разбира се, те са независим орган, това си е тяхно решение, но се радвам да предоставиме целия този лист от хора, които ние всички знаеме и вие като журналисти сте успяли да осветите“, заяви той.

Кои са имената в списъка на Петков?

Премиерът изчете дълъг списък с въпроси как вървят определени разследвания, които искал да зададе на Иван Гешев, но поради някаква причина не го направил при личната им среща.

На първо място беше посочено името на Бойко Борисов, за когото прокуратурата трябвало да каже установена ли е Мата Хари и тя ли е внесла пари и злато в спалнята на бившия премиер. Освен това Петков не разбрал как вървят разследванията на останалите санкционирани по закона Магнитски (изрично без Васил Божков) – Делян Пеевски, Александър Манолев, Илко Желязков.

Съдът отмени глоба от 10 000 лв. на бивш зам.-министър, санкциониран по Магнитски

ВКС поиска от Държавния департамент на САЩ повече информация по казуса Магнитски

От устата на премиера се чуха още имената на Николай Павлов (допреди дни шеф на „Булгаргаз“) Румен Гайтански, Таки, Петьо Еврото и „Организацията ГЕРБ“.

„След като всички българи се запознаха с казуса „Осемте джуджета“ какви разследвания е направила прокуратурата и повдигнала ли е обвинения“, настоя да научи премиерът.

Лена Бориславова съобщи, че е получила своята призовка, която е за сряда. Петков пък, който трябвало да получи втората, опитал да накара призовкаря да му връчи неговата пред журналистите. Именно това  може би е и обяснението за изключително спешния брифинг в МС и привикването на медиите след броени минути.

За след малко: МС информираха медиите да идат на брифинг след няколко минути


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети