Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПГ на ГЕРБ застава твърдо зад министър Боил Банов

Политика

ПГ на ГЕРБ застава твърдо зад министър Боил Банов

ПГ на ГЕРБ застава твърдо зад министър Боил Банов - Tribune.bg
Снимка:

БСП се превръща във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева, заяви Тома Биков

Парламентарната група на ГЕРБ застава твърдо зад министъра на културата Боил Банов. Това обявиха в парламента депутатите от ГЕРБ Маноил Манев и Тома Биков.

„Пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в медийното пространство едни „новини“ и аз твърдя, че това е в следствие на голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси край себе си. Всички обвинения, които са повдигнати от българската прокуратура, за които ѝ е взета мярка, не са случайни. Трябваше да се намери вариант да се прехвърлят нещата от болната на здравата глава“, посочи в кулоарите на парламента Маноил Манев. За него това е поредната фалшива новина.

„Помните ли Хасково, страшни обвинения и нищо в прокуратурата, нищо като сигнал и никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата, фалшиви снимки, ходене по телевизии и накрая - нищо. Нищо не е вярно. После разкрития за магистрали. Накрая едно писмо, че искат да вземат проби. И днес някакви стотици хиляди лева щял да отклонява и опрощава министърът и т.н. 2017 г. министерството е завело дело за тези пари. В момента има дела“, коментира Манев.

Той напомни, че Елена Йончева не е журналист, а политик.

„Важно е пощенската кутия Елена Йончева да размята едни неща, та белким някой забрави, че става дума за едни офшорки и за КТБ, и за Елена Йончева, която е усвоявала пари оттам. Вие всички сте журналисти, някой подарява ли ви пари за апаратура?!“, попита депутатът Маноил Манев.

Тома Биков определи действията на Елена Йончева за „долнопробно доносничество с фалшива информация“.

„Очевидно тя е получател на информация на заинтересовани среди и нещото, което прави, е да бъде употребявана за целите на черната кампания, която се води срещу нас“, допълни Биков.

Народният представител подчерта, че Йончева е разследващ журналист от 2017 г., когато е започнала да се занимава с политика, защото преди това не се е интересувала от корупция, а повече от международна тематика.

„БСП от партия се трансформира във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева, собственик на офшорна компания. Тази партия, като гледам как върви, самата тя ще се превърне в офшорна компания“, подчерта Биков.

Той припомни, че решението на ГЕРБ е да подкрепя министър Боил Банов и се доверява на институциите. От партията приветстват бързите действия на прокуратурата, която също се е самосезирала.

От БСП обещаха утре лично Корнелия Нинова да коментира данните, изнесени от Елена Йончева. Депутатът Димитър Данчев, който е и юридически съветник на Йончева, единствено уточни, че информацията касае други над 700 000 лв., които били спестени на фирмата-изпълнител на проекта „Ларгото“. Освен тези средства държавата е можела да задържи и депозирана гаранция за изпълнение от фирмата в размер на около 315 000 лв. „ Общо говорим за над милион лева, които са спестени на фирмата“, посочи Данчев.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати