Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПГ на ГЕРБ застава твърдо зад министър Боил Банов

Политика

ПГ на ГЕРБ застава твърдо зад министър Боил Банов

Снимка:

БСП се превръща във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева, заяви Тома Биков

Парламентарната група на ГЕРБ застава твърдо зад министъра на културата Боил Банов. Това обявиха в парламента депутатите от ГЕРБ Маноил Манев и Тома Биков.

„Пощенската кутия Елена Йончева си позволи отново да разхвърля в медийното пространство едни „новини“ и аз твърдя, че това е в следствие на голямата жега, която напоследък тя трябва да гаси край себе си. Всички обвинения, които са повдигнати от българската прокуратура, за които ѝ е взета мярка, не са случайни. Трябваше да се намери вариант да се прехвърлят нещата от болната на здравата глава“, посочи в кулоарите на парламента Маноил Манев. За него това е поредната фалшива новина.

„Помните ли Хасково, страшни обвинения и нищо в прокуратурата, нищо като сигнал и никакво развитие. Помните ли страшните разкрития за оградата, фалшиви снимки, ходене по телевизии и накрая - нищо. Нищо не е вярно. После разкрития за магистрали. Накрая едно писмо, че искат да вземат проби. И днес някакви стотици хиляди лева щял да отклонява и опрощава министърът и т.н. 2017 г. министерството е завело дело за тези пари. В момента има дела“, коментира Манев.

Той напомни, че Елена Йончева не е журналист, а политик.

„Важно е пощенската кутия Елена Йончева да размята едни неща, та белким някой забрави, че става дума за едни офшорки и за КТБ, и за Елена Йончева, която е усвоявала пари оттам. Вие всички сте журналисти, някой подарява ли ви пари за апаратура?!“, попита депутатът Маноил Манев.

Тома Биков определи действията на Елена Йончева за „долнопробно доносничество с фалшива информация“.

„Очевидно тя е получател на информация на заинтересовани среди и нещото, което прави, е да бъде употребявана за целите на черната кампания, която се води срещу нас“, допълни Биков.

Народният представител подчерта, че Йончева е разследващ журналист от 2017 г., когато е започнала да се занимава с политика, защото преди това не се е интересувала от корупция, а повече от международна тематика.

„БСП от партия се трансформира във фалшив сайт с главен редактор Елена Йончева, собственик на офшорна компания. Тази партия, като гледам как върви, самата тя ще се превърне в офшорна компания“, подчерта Биков.

Той припомни, че решението на ГЕРБ е да подкрепя министър Боил Банов и се доверява на институциите. От партията приветстват бързите действия на прокуратурата, която също се е самосезирала.

От БСП обещаха утре лично Корнелия Нинова да коментира данните, изнесени от Елена Йончева. Депутатът Димитър Данчев, който е и юридически съветник на Йончева, единствено уточни, че информацията касае други над 700 000 лв., които били спестени на фирмата-изпълнител на проекта „Ларгото“. Освен тези средства държавата е можела да задържи и депозирана гаранция за изпълнение от фирмата в размер на около 315 000 лв. „ Общо говорим за над милион лева, които са спестени на фирмата“, посочи Данчев.

Автор: Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още