Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Банов за „разследването“: Помия на посредствеността, евтини компромати не правят чест на никого

Политика

Банов за „разследването“: Помия на посредствеността, евтини компромати не правят чест на никого

Банов за разследването: Помия на посредствеността, евтини компромати не правят чест на никого - Tribune.bg
Снимка:

Министърът готов веднага да даде оставка, но планира да води дела за клевета

„Няма опростени пари, има заведена искова молба и в момента се водят дела. Лошо нацелено, явно целта е да омаскарят всичко и всички“. Това заяви министърът на културата Боил Банов по повод представения от Елена Йончева запис срещу него.

Той е категоричен, че записът е вероятно монтиран от многото оперативки, които са правени за „Ларгото“. Правели опити да го рекетират с него преди години и той допуснал грешката да не сезира прокуратурата. Банов спомена и името на мъжа, когото подозира, че стои зад атаката – „Ангелов“.

„За да бъда откровен до край и почтен, това е, че от 4 години съм рекетиран с някакви записи. Лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на Дирекция „Европейски програми и проекти“ в Министерство на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, несправяне, включително и хипотези за записи. Така че от 4 години съм рекетиран, но аз спя много спокойно и всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет“, допълни той.

„Евтини компромати не правят чест на никого. Това лице, което е записвало, какво иска, хиляди оперативки се правят в Министерството на културата. Този проект „Ларгото“ беше много важен. Вероятно по онова време съм псувал, повишавал съм тон и ако ми се извадят думи от тия хиляди оперативки, могат да се скалъпят още 56 000 записа “, обясни Банов.

„Всеки, който се опитва по този начин да дискредитира правителството, Министерството на културата и моите колеги, които работят усърдно, за да се случват добри неща в тази държава в името на паметта, в името на бъдещето…. Много е хубаво, че точно след като направихме вчера нещо, с което можем да се гордеем – с подносите и с великолепната картина на Батенберг, много е хубава тази помия днес! Браво! Помия на посредствеността! Браво!“, емоционално посочи министърът.

Той обяви и че е готов да подаде оставка незабавно, а решението дали да освободи поста ще го вземе министър-председателят.

„Казвам се Боил Банов и съм български режисьор. От известно време съм министър на културата. Не искам да бъда многословен, защото ми е обидно това, което се случва. То е под моето достойнство“, каза той.

Категоричен е обаче, че започва консултации с адвокати и ще води дела срещу хората, които искат да го дискредитират.

„Тази инсинуация, тази гавра или по-скоро опит за гавра, не я приемам. Противопоставям ѝ се твърдо, включително с всички възможни мерки, които ми дава законът“, заяви Боил Банов.“


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати