Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пиарът на „Възраждане“ към БТВ за ваксинираните депутати: Журналистически цирк

Политика

Пиарът на „Възраждане“ към БТВ за ваксинираните депутати: Журналистически цирк

Снимка:

От пресцентъра на партия „Възраждане“ излязоха с позиция по повод репортажа на БТВ, че 1/3 от депутатите са ваксинирани и имат „зелен сертификат“. Според шефката на пресцентъра Йовка Димитрова, от медията са направили „журналистически цирк“ и обвини БТВ, че са представили информацията манипулативно.

Ето какво написа Димитрова във Фейсбук:

Винаги съм уважавала професионално свършената журналистическа работа. Отношението ми към журналистите винаги е било изградено на базата на уважение към личността и професията. Вярвам в това толкова силно, колкото и в максимата, че личността на всеки един от нас повлиява работата ни. Колкото до взаимоотношенията между журналист и ПР, смятам го за особено важно, тъй като заедно формираме информационната среда.

Журналистите, с които съм имала шанса да се познавам и работя, винаги са получавали достъп до информацията, от която имат нужда. Изградили сме отношения, в които максимално добре да можем да извършим служебните си задължения в полза на обществото. Поздравявам ги, защото винаги са били обективни. Медийната среда ще е такава, каквато самите медии я направят. Ако утре сте жертва на пропаганда, то еднакво виновни са и поръчителите, и изпълнителите на тази пропаганда.

За репортажа от тази сутрин, определен като сензация, ще приложа извадка от тв екран и от изпратения от пресцентъра имейл. От тук нататък всеки от вас може да прецени внушенията в него истинни ли са или тенденциозно и манипулативно представени.

В репортажът моите действия бяха представени като професионална грешка. Да, вероятно е да съм допуснала такава с желанието си да бъде спряна тв камера и в нежеланието си да участвам в този „сензационен цирк“, който беше търсен и намерен от екипът на определено предаване. Извличайки си поука от моята професионална грешка, аз ще продължа да допускам грешки или да имам успехи, да постигам върхове или да имам своите падения, но и ще остана на позицията си да заставам пред камерата и микрофона единствено и само на обективни журналисти и да не участвам в журналистически циркове.

Отговорността, че зрителите са въведени в заблуждение остава на журналистите, предаването и медията. За всички, които имат въпроси нека проследят медийните участия и брифингите, в които многократно е заявявано, че във Възраждане има ваксинирани хора, че това е право на избор, а борбата е за правото и свободата на избор. Чест прави на тези ваксинирани, които продължават да се борят за свещеното право на избор на всеки човек.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема