Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Близо половината депутати от „Възраждане“ са ваксинирани и със „зелени сертификати“

Политика

Близо половината депутати от „Възраждане“ са ваксинирани и със „зелени сертификати“

Близо половината депутати от Възраждане са ваксинирани и със зелени сертификати - Tribune.bg
Снимка:

Една трета от депутатите в партия “Възраждане”, която на 12 януари организира протест срещу въвеждането на “зелен сертификат” за влизане в парламента, са ваксинирани срещу Covid-19, съобщава БТВ.

Секретарят на партията Николай Дренчев директно заявява пред медиата, че не би препоръчал на никой да се ваксинира и добавя: „както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам”. Оказва се обаче, че Дренчев е ваксиниран на 19 август с еднодозовата ваксина на „Янсен”. Преди да бъде разкрит Дренчев дори определя ваксините като „чудовищен социално-икономически експеримент“.

„Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам. За всички ваксини, които са произведени в последното десетилетие и не са минали дълъг процес на преработка, не бих препоръчал на никого да си слага. Но това, пак казвам, е негово лично решение”, казва Дренчев.

След директен въпрос, че самият той има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставили ваксина „Янсен“, той отговаря: „Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор”.

Депутатът Иво Русчев също признава, че има “зелен сертификат” и че е ваксиниран. Стоян Таслаков от “Възраждане” също признава, че е ваксиниран. На въпрос как е взел това решение, той отговаря - малко под натиск от семейството.

„Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Великобритания, говорил съм със специалисти. Дълго време съм се колебал да се ваксинирам, но в крайна сметка под натиск и на семейството ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя лична позиция. Във "Възраждане“ имаме различни хора с различни виждания”, казва той.

На въпроса към Таслаков какво казват за ваксините специалистите, с които се е консултирал той отговаря: „Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се предпазват възрастните хора“.

В групата има и четвърти ваксиниран. Той е доведен за интервю от другите ваксинирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова. Това се оказва депутатът Даниел Петров.

На въпрос защо го е направил след като лидерът на партия "Възраждане“ казва, че ваксините са експериментална течност, Петров заявява, че трябва да бъде личният избор на всеки един човек.

В крайна сметка, от „Възраждане" писмено са потвърдили, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификата и в момента един техен колега е под карантина.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети