Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Пиргова: Борисов готви силна пиар кампания

Политика

Пиргова: Борисов готви силна пиар кампания

Пиргова: Борисов готви силна пиар кампания - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков не е харизматичен, смята политологът

След връщането на мандата на БСП ще видим силна пиарска кампания от страна на Бойко Борисов и той ще бъде прав, когато каже, че не са успели да направят кабинет, коментира пред BGonAir политологът Мария Пиргова.

„Гражданите не се изморяват от избори, а защото не могат да припознаят нищо ново в партиите. Те са на ход и трябва да предложат нещо ново на хората“, подчерта Пиргова. По думите ѝ партийните формации в повечето случаи са лобистки групи и проблемите им не са чисто политически, а културно образователни.

„Партиите гледат да минимализират щетите си, защото нито един от лидерите не поема политическа отговорност. В същото време видяхме, че ИТН не искат да се прави правителство, а са лобистки проект, зад който стоят сериозни икономически интереси“, посочи Пиргова. Според нея „Демократична България“ също е започнала своята предизборна кампания, а проект на Кирил Петков и на Асен Василев е възможен след президентските избори.

„В България имаме традиция партиите да се персонализират. Говорим за формациите на Слави Трифонов, на Христо Иванов и т.н. Търси се харизматичната личност, а след това идеологиите, които се предлагат. Аз не мисля, че Кирил Петков ще се яви като такава - от типа Симеон Сакскобургготски и Бойко Борисов. Той трябва да се прояви като отборен играч“, допълни Пиргова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати