Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев и Паси на разговор с ДПС

Политика

Плевнелиев и Паси на разговор с ДПС

Плевнелиев и Паси на разговор с ДПС - Tribune.bg
Снимка:

Йордан Цонев заяви, че за тях е чест и отговорност да откликнат на поканата за диалог

Ръководената от Росен Плевнелиев и Соломон Паси контактна група провежда консултации с ДПС в Народното събрание. Представителите на ДПС, които присъстват на срещата, са Йордан Цонев и Хамид Хамид. Росен Плевнелиев заяви, че ще се стремят към проектен, честен и открит диалог, какъвто биха искали да видят и в парламента, и в партийните централи. Той благодари предварително за конкретния разговор, в който ще бъдат търсени и конкретни решения. Плевнелиев подчерта, че Паси е негов партньор в каузата за европейска, демократична и силна България в Европейския съюз и в НАТО, както и че е изключително мъдър политик, видял много през годините, като именно това би могло да помогне за гарантиране на стабилност и работещи решения.

"Темата на този дебат е ясна, търсим пресечни точки, търсим решения в рамките на контактната група", каза още Плевнелиев и уточни, че ще бъдат засегнати и конкретни теми и представителите на ДПС ще бъдат чути за подхода и решенията, които могат да помогнат за излизането от тази нелека ситуация, в която се намираме.

От своя страна Йордан Цонев от ДПС каза, че за тях е чест и отговорност да откликнат на поканата за диалог.

"Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори е достатъчно ясен, който ние разчитаме така: в тези сложни времена отговорността ни първо пред народа, пред българските граждани, за това да се излезе от политическата криза, е изключително важна, изключително голяма", заяви Цонев.

Вторият знак по думите му е, че правителството, което трябва да формират в условията на ожесточена война и агресия на Русия срещу Украйна, активността и лоялността към нашите партньори в ЕС и НАТО трябва да бъде изведена на пред скоби.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати