Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Плевнелиев и Паси: Политиците да излязат от окопите и да търсят решение

Политика

Плевнелиев и Паси: Политиците да излязат от окопите и да търсят решение

Плевнелиев и Паси: Политиците да излязат от окопите и да търсят решение - Tribune.bg
Снимка:

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, започва срещите с парламентарните групи в 48-ото Народно събрание. Първите разговори са с представители на ГЕРБ-СДС и на „Български възход”. 

"Събрали сме се да търсим решение по национални приоритети, които да заложим дневния ред на новото Народно събрание. Оценяваме като изключително критична и високорискова ситуацията в страната и ни трябват работещи институции и решения. Когато е трудно и тежко, гражданите очакват такива решения, а ние с д-р Паси се нагърбихме с нелеката задача да накараме политическите партии да излязат от окопите и да си говорят и да търсят решение и съгласие. Това не значи, че търсим създаване на коалиция, а че по най-прагматичния начин едно по едно ще минем по приоритети и решения, които са спешни и неотложни и очаквани. Ще се радваме независимо с кой мандат в какъв формат и вид Народното събрание да даде хоризонт, включително и за правителство, а ние да сме допринесли поне мъничко за това. Нямаме амбиции, нито его, а единствено идеята че трябва да се работи", заяви Росен Плевнелиев.

"Мисията ни е като нещо по средата между "Мисията невъзможна" и "Умирай трудно". От падането на Берлинската стена до днес никога геополитиката не е влияела толкова на вътрешните работи. Ние сме в уникална ситуация, в която трябва да намерим решение. Има много повече общо между партиите от това, което ги разделя. Трябва да намерим диалог", заяви Соломон Паси.

На старта на срещата с ГЕРБ-СДС лидерът на ПГ на партията Десислава Атанасова се обърна към двамата с думите, че това е част от търсенето на начин за диалог между политическите сили в една твърде сложна ситуация - на кризи. Тя подчерта, че избирането на председател на НС е било базирано на разума. "Редно е да покажем силата на съединението, да загърбим политическите пристрастия и да търсим диалог. Нищо друго освен каузата "България", не стои пред нас, политиците", каза тя. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети