Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. По-малко от половин милион гласове в София, активността е 43.57%

Политика

По-малко от половин милион гласове в София, активността е 43.57%

По-малко от половин милион гласове в София, активността е 43.57% - Tribune.bg
Снимка:

43.57% от столичани са гласували на първия тур за местна власт в София, предаде БГНЕС.

Изборният ден е приключил във всички секции на територията на Столичната община в 20 ч. По данни на секционните избирателни комисии са гласували 452 644 избиратели, което е 43.57% активност, отчете председателят на общинската избирателна комисия Полина Витанова.

"Вече пристигнаха две подвижни секционни избирателни комисии – на район "Изгрев" и "Красна поляна", които в момента предават своите протоколи", посочи Витанова и добави, че в рамките на изборния ден са получени около 50 сигнала за нарушения по електронна поща и 6 подадени на място в ОИК, и много подадени по телефона.

"Започва отчитане на резултатите, попълване на протоколите. Те са три, а на места са и по четири. Ще им отнеме време. Първите ще започнат да идват след 22:30 часа", каза тя.

Попитана как определя изборния ден, Витанова каза, че той е бил тежък и съпроводен от много сигнали.

"Сигналите бяха свързани с трудно откъсване на бюлетините от кочаните, което водеше до назъбването им. Това притеснявашe избирателите дали бюлетините им са валидни. Механично нараняване на бюлетините от лак по ноктите. И това, че са ги питали за кой вид избор ще гласуват и дали искат да гласуват за всички. Това бяха множество и основни сигнали", обясни Витанова.

Тя определи днешните избори като трудни и добави, че бюлетините са много, което ще затрудни работата на секционните комисии.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети