Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Под дъжда: Близки на загинали в катастрофи протестират в София

Политика

Под дъжда: Близки на загинали в катастрофи протестират в София

Десетки протестиращи блокираха Орлов мост с искания за по-строги наказания и мерки срещу трагедиите на пътя, предаде БГНЕС.

Лошото време не попречи на хората да излязат и да блокират централните улици на София. Шествието тръгна от Орлов мост и се насочи към МВР.

Близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи се събраха и пред парламента с настояване за спиране на войната на пътя. Към тях се присъединиха и граждани, които всяка вечер се събират на мястото на катастрофата на столичния булевард „Сливница“, където миналата неделя 18-годишен водач блъсна и уби други двама младежи.

Протестиращите настояха за край на войната на пътя и за мерки от страна на държавата. Те предлагат употреба на алкохол и наркотици и грубо нарушение на правилата за движение по пътищата да се считат за умишлено престъпление и да се наказва като такова.

Организаторите на акцията дават една седмица срок за изпълнение на тези искания и заплашват с блокада на 10 града у нас, на магистрали, а също и с гражданско неподчинение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети