Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Полина Паунова не посмя да попита Кирил Петков за видеото му с Лена Бориславова и “парапета”

Политика

Полина Паунова не посмя да попита Кирил Петков за видеото му с Лена Бориславова и “парапета”

Полина Паунова не посмя да попита Кирил Петков за видеото му с Лена Бориславова и парапета - Tribune.bg
Снимка:

Журналистката от „Капитал” Полина Паунова разговоря с бившия премиер Кирил Петков. Тя премина през въпросите  дали е възможно коалиционно правителство, както и дали  по време на своето управление Кирил Петков е изпращал SMS до коалиционните си партньори: "Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Севделина Арнаудова", както обяви Слави Трифонов. Но дори и към края на интервюто Полина Паунова  не посмя да попита Кирил Петков дали разпространеното в медийното пространство видео за което се твърди, че са двамата с Лена Бориславова  отговоря на истината. Припомняме, че преди време излязоха скандални кадри на  двойка, подозрително приличаща на тях, която влиза в частен апартамент. Докато жената отключва вратата, мъжът я опипва.

"Продължаваме промяната" ще разговарят с всички партии в парламента за съставяне на правителство с втория мандат, ако се стигне до него. Това обясни съпредселателят на ПП и бивш премиер Кирил Петков в подкаста на "Капитал" "Първа точка". Той обаче уточни, че във формална коалиция партията му няма да влиза с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Те обаче нямало да бъдат изключени от разговори, защото са "избрани от българските граждани".

Петков заяви, че партията му е склонна да подкрепя добрите идеи без значение коя партия ги е предложила. И не смята, че с "разговори" би легитимирала ГЕРБ, ДПС или антиевропейските позиции на "Възраждане".

Ако някоя от тези партии подкрепи кабинет на "Продължаваме промяната", Петков смята, че това няма да го постави в зависимост от нея, защото няма да има "задкулисни договорки".

Колкото до правителство с третия мандат, ако президентът го даде на "Български възход", което ГЕРБ описаха като възможност за "политически стерилно управление", Петков коментира че му е трудно да си представи как би изглеждал подобен формат.

"Продължаваме промяната" все още виждат като възможен коалиционен партньор БСП, въпреки позициите на партията по войната в Украйна. Като "грях" на левицата обаче Петков описа връщанета на хартиената бюлетина. "Ако тръгнем да правим коалиция с тях ще преценяваме по това дали подкрепят още хартиеното гласуване", каза бившият премиер.

Като общи действия в рамките на този парламент, независимо от дали ще се състави кабинет, Петков вижда възможността за работа по бюджета за следващата година, от който зависят важни за хората промени. И "защото сме там не само да се надлъгваме, но и да свършим реална работа", каза той и потвърди, че ПП и "Демократична България" имат много общи възгледи за бюджета.

На въпрос дали по време на своето управление Кирил Петков е изпращал SMS до коалиционните си партньори: "Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Севделина Арнаудова", както обяви Слави Трифонов за вечерта, в която лидерът на ГЕРБ беше арестуван, бившият премиер отговори, че не си спомня. "Уведомих ги", каза Петков, но уточни, че не помни точно какво е написал.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети