Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Популизмът на държавния глава изгря и на вълната на COVID-19

Политика

Политолог: Популизмът на държавния глава изгря и на вълната на COVID-19

Политолог: Популизмът на държавния глава изгря и на вълната на COVID-19 - Tribune.bg
Снимка:

С истерично желание за публичен контрол Радев иска да спаси потъналото си обществено влияние, коментира Цветанка Андреева

Цветанка Андреева, политолог; Фактор.бг

С повърхностно хлъзгане и предпазливи думи, Румен Радев не можа да се въздържи от противопоставяне. Явно осъзнава, че опозиционерството му единствено носи политически ресурс за него.

След като събираше за консултации всякакви величия разбра, че като влезе в ролята на подкрепящ властта образът му потъва. Ген. Радев е безмилостно изместен от генерала на НОЩ (Национален оперативен щаб) и образа на лекаря от първа линия.

Президентът сам влезе в схема на опозиционна война, след което сега няма полезен ход.

Ветото му е  истерично желание за публичен контрол, без да носи отговорност по съществените проблеми свързани със Закона за извънредното положение и мерките по превенция срещу вируса.

Радев:

1/ Не критикува парламентарната политика наложена от волята на БСП в закона свързана с „пределни цени“. Икономистите се притесняват именно от тази гласувана мярка.

2/ Обявявайки се срещу опит за цензура заради заплахата от фалшиви новини, удобно си спести критика към хибридната война, която се води чрез медиите по стратегията на любимият му Кремъл. Влиятелни източници вече изобличиха как властта в Русия използва кризата и страха от епидемията за да обработва общественото мнение в европейските държави срещу ЕС.

3/ Критикувайки удобно железните мерки предлагани от НОЩ, ангажира ли се с експертна здравна оценка и подкрепа от авторитети в областта или изказва лично виждане?


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети