Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Помирени за днес – Радев и Петков заедно почетоха Гоце Делчев

Политика

Помирени за днес – Радев и Петков заедно почетоха Гоце Делчев

Помирени за днес – Радев и Петков заедно почетоха Гоце Делчев - Tribune.bg
Снимка:

Опит за сдобряване от страна на президент и премиер по време на тържественото отбелязване на 150-ата годишнина от рождението на великия български революционер Гоце Делчев в Благоевград. След дни на напрежение между двамата и провал на плановете за общо честване с РС Македония, Румен Радев и Кирил Петков застанаха един до друг в Благоевград.

„Честваме рождения ден на един човек отдал живота си за свободата“, заяви Кирил Петков четейки от краткото си слово. По думите му историята трябва да се разбира, героите да се почитат, а Гоце Делчев е символ на свободата.

Петков изтъкна, че не е нормално точно личността му да разделя народите от двете страни на границата, а ако осъзнаем нуждата да променим това, ние можем да променим нещата. „Труд и постоянство“, завърши Петков с цитат на Гоце Делчев.

Радев прие почетния строй и произнесе слово пред жителите и гостите на града. „Днес е свята дата за всички хора и в България, и в Република Северна Македония, нека почетем подобаващо“, каза президентът преди официалната програма.

Извън това, двамата не говориха с журналистите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати