Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Последно сбогом на Йосиф Шамли

Политика

Последно сбогом на Йосиф Шамли

Той си отиде от този свят едва 47-годишен

Опашки от опечалени се извиха пред Народния театър, за да кажат последно сбогом на актьора Йосиф Шамли. Той си отиде от този свят едва 47-годишен.

Йосиф ще остане в историята на българския театър със своите десетки превъплъщения на сцената. В последния сезон той беше част от спектаклите „Нощна пеперуда" от Пьотр Гладилин, „Наблюдателите” от Константин Илиев, „Опит за летене” от Йордан Радичков, „Калигула” от Албер Камю, „Спускане от връх Морган” от Артър Милър, „Теремин: музика, любов и шпионаж” от Петър Зеленка”.

11 спектакъла осиротяха без Шамли, който беше един от най-продуктивните артисти в театъра.

„Йосо беше от ония артисти, които придаваха смисъл на нашата професия, на нашето призвание, без да вдига шум около себе си, без да блести външно. Йоско блестеше вътрешно – с талант, с дълбока духовност. Той беше един от малкото изключително интелигентни и много начетени артисти”, заяви пред БГНЕС председателят на Фондация „Академия Аскеер” Милен Миланов.

„Той не се е старал да бъде добър. Той е такъв човек. Прекрасен актьор“, заяви на поклонението актьорът и близък приятел на Шамли Стоян Алексиев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати