Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Посолство на САЩ: Херо Мустафа не се е срещала с никакви политически партии

Политика

Посолство на САЩ: Херо Мустафа не се е срещала с никакви политически партии

Снимка:

Очакваме да работим с новото правителство, но формирането му е работа на избраниците на българския народ, казват от американското  посолство за „24 часа“. Посланикът на САЩ Херо Мустафа не се е срещала с никакви политически партии, парламентаристи или политици. Така от американската мисия у нас опровергаха информацията в български медии, че посолството е поканило на среща лидерите на трите партии на протеста – „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, за да настояват за подкрепа на правителството на ГЕРБ с премиер Даниел Митов.

„Посланикът не се е срещала с никакви политически партии, парламентаристи или политици. Нашето партньорство е изградено на здравата основа на взаимно уважение и доверие. Следващите стъпки при формиране на българското правителство ще се решат от избраните представители на българския народ и ние очакваме да работим с новото правителство“, се казва в изявлението на американското посолство.

Оттам допълват, че Херо Мустафа все пак е провела много важна среща в четвъртък. Тя се е видяла с легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Двамата разговаряли за мостовете, които спортът изгражда между двете страни. Херо Мустафа благодари на легендарната осмица за това, че той е посланик на спорта между САЩ и България.

„Нашите отношения ще останат силни благодарение на трайните връзки между нашите два народа, изградени от хора като Христо Стоичков“, казва Херо Мустафа.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още