Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Дипломатически натиск от Вашингтон за проатлантически кабинет на Митов?

Политика

Дипломатически натиск от Вашингтон за проатлантически кабинет на Митов?

Дипломатически натиск от Вашингтон за проатлантически кабинет на Митов? - Tribune.bg
Снимка:

Вашингтон оказва дипломатически натиск върху парламентарните партии да подкрепят правителството на евроатлантика Даниел Митов, твърди „Епицентър“.

Лидерите на трите партии на протеста - „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“, са били поканени на разговори в американското посолство в София, твърди медията.

На кадрите от заседанието на Народното събрание след дадената почивка се вижда, че Тошко Йорданов, Мая Манолова и Христо Иванов не са в залата.

Снощи посланикът на САЩ Херо Мустафа проведе работна среща с президента Румен Радев на „Дондуков“ 2. Официалното съобщение на прессекретариата на държавния глава гласеше, че сред обсъжданите теми са били двустранните отношения и предстоящото домакинство на България на инициативата „Три морета“, която се подкрепя от САЩ. Според анализатори САЩ са силно притеснени за стабилността в България на фона на тежката криза около Украйна и агресивните действия на Москва.

ГЕРБ, които по-рано заявиха, че ще върнат мандата, ако разберат, че нямат мнозинство, днес дадоха на заден, макар че получиха откази за консултации от ИТН и ДБ.

ГЕРБ връщат мандата след решение на партията

А от двете партии на протеста дори излязоха с писмени декларации, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети