Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП направи жива верига около Рашков, спаси го от въпросите за Борисов

Политика

ПП направи жива верига около Рашков, спаси го от въпросите за Борисов

ПП направи жива верига около Рашков, спаси го от въпросите за Борисов - Tribune.bg
Снимка:

Скандално поведение от страна на ПГ на Продължаваме промяната, която направи жива верига около министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. Целта беше Рашков да бъде изведен от сградата на парламента по най-бързия начин, за да не отговори на неудобните въпроси на журналистите във връзка с арестите на бившия премиер Бойко Борисов, бившия министър на финансите Владислав Горанов и бившия директор на пресцентъра на Министерски съвет Севдалина Арнаудова.

Депутати от ПП дори избутаха най-безцеремонно журналисти, които се опитваха да си свършат работата. Освен това беше отворена още една врата на централния вход на Народното събрание, за да излезе безпрепятствено силовият министър.

След петъчния парламентарен контрол, излизайки от пленарна зала Рашков заяви, че няма да дава изявления и влезе в стаята на ПГ на Продължаваме промяната. Журналистите останахме да го чакаме с надежда да каже нещо по темата. След около 10-15 минути първо излязоха депутатите от ПП, последвани от Рашков, които очевидно бяха инструктирани да направят кордон около него и да го изведат от парламента по този начин. Въпреки усилията на журналистите вътрешният министър не пожела да каже нищо във връзка с арестите. Единствените му думи бяха, че бърза за работа.

„Не мисля, че беше придружаван от жива верига. А виждаше ли се, че нямаше как да се излезе от стаята. Може ли да обясните защо не можеше да се излезе от стаята. Ние се опитахме да излезем заедно“, заяви малко след това депутатът от ПП Искрен Митев.

„Вие се блъскахте в нас. Когато излязохме от стаята, помолихме „Колеги може ли да минем“, допълни той.

Депутатът от ПП подчерта, че министър Рашков е отговарял цял ден на въпроси и веднага беше контриран от журналистите:

„Но не и на въпросите за задържането на бившия премиер“.

„Аз не съм правил кордон на никого, опитвах се да изляза от стаята. Можеше ли лесно да се излезе от стаята“, попита Митев и категорично отрече да е направена организация, за да се помогне на Бойко Рашков да излезе от парламента без да му се задават въпроси.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати