Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС с общ законопроект за прекратяване на дерогацията

Политика

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС с общ законопроект за прекратяване на дерогацията

ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС с общ законопроект за прекратяване на дерогацията - Tribune.bg
Снимка:

„Двата законопроекта за отмяна на дерогацията се оттеглят, днес по-късно следобед ще бъде изработен общ за прекратяване на дерогацията“, съобщи пред журналисти в парламента председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев. 

Двата проекта - на ГЕРБ-СДС и  ДПС, от една страна, и на "Продължаваме промяната-Демократична България", от друга, бяха дебатирани в пленарната зала, но преди гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков даде почивка, в която решението беше обявено пред медиите, а след подновяването на заседанието - съобщено и от Росен Желязков.

„Общият законопроект на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предвижда дерогацията  да отпадне от 1 март догодина, а от 1 януари да се прекрати износът. Подробността е, че трябва да разпишем текстовете за ревизията, която Агенция „Митници“ трябва да направи към 31 декември т..г., ,за да установи какви вече преработени количества има в складовете на "Нефтохим" и да се прецени как да изнесат за тези количества деривати, за да не задръстват складовете на рафинерията“, разясни Цонев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети