Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП-ДБ готови за промени в проектокабинета с втория мандат

Политика

ПП-ДБ готови за промени в проектокабинета с втория мандат

ПП-ДБ готови за промени в проектокабинета с втория мандат - Tribune.bg
Снимка:

„Възможно е предлаганият от ПП-ДБ за премиер с втория мандат - акад. Николай Денков да предложи друг състав на проектокабинет.“ Това заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от ПП-ДБ.

Той прогнозира, че проектокабинет на ГЕРБ, оглавяван от Мария Габриел, няма да мине в парламента и потвърди позицията на втората по големина парламентарно представена сила, че няма да подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ.

Мирчев обясни, че вчерашната среща между ръководствата на ГЕРБ и ПП-ДБ в председателския кабинет в парламента е била за препотвърждаване на позициите.

„Ако ГЕРБ считат, че е възможно с Габриел да съставят правителство и да направят някакви реформи, имат право да опитат, но аз не мисля, че в парламента това правителство ще мине. Не вярваме, че е възможно правителство на конституционната реформа с първия мандат, защото и политическите сили, които биха го подкрепили, не са тези, които биха извършили реална конституционна реформа", посочи той.

Според Ивайло Мирчев правителството на конституционната реформа, която предлага ПП-ДБ с втория мандат, не трябва да е коалиционно, а да има експертен характер - да е равно отдалечено от политическите сили, които биха го подкрепили. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети