Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Гюров: ПП са готови да преговарят с всеки депутат

Политика

Гюров: ПП са готови да преговарят с всеки депутат

Гюров: ПП са готови да преговарят с всеки депутат - Tribune.bg
Снимка:

"Готови сме да преговаряме с всеки депутат, който припознава приоритетите ни, за да се осигури парламентарно мнозинство", обяви пред журналисти председателят на ПГ на ПП Андрей Гюров. Според него няма проблем от такива разговори, защото при ПП те били "на ясни основи и няма какво да се крие".

"Ние не офертираме, не купуваме и не раздаваме постове и бюджети за управление. Може би това е причината да се стига до такова напрежение в коалицията и излизане на коалиционни партньори. Може би те са очаквали такова поведение от нас", отбеляза Гюров във връзка с атаките от ИТН, че ПП се опитва да привлече депутатите им. Гюров не взе отношение по въпроса дали и с кого се е срещал премиера Кирил Петков, за да договаря подкрепа на мнозинството. Той обаче призна, че може да е имало разговори с депутати от ИТН.

"Пред държавата има няколко основни приоритета и имаме цели, които трябва да постигнем в този парламент. На първо място е актуализацията на бюджета и подпомагането на граждани, семейства, пенсионери. Приоритет №2 са промените в Закона за енергетиката, за да получи бизнеса облекчение за увеличената цена на тока. №3 е КПКОНПИ. Не на последно място, да не забравяме, че до края на годината трябва да се приемат 22 закона, които да подсигурят получаването на 6 млрд. лв. по Плана за възстановяване и устойчивост", подчерта Гюров. По думите му това са не само негови приоритети или на ПП, а на цялата държава.

"Това не може да се случи ако в НС няма мнозинство, затова всеки един депутат, независимо от коя парламентарна група е, трябва да се обърне към себе си и своя морален компас, и да каже кои са важните неща за държавата и дали може да ги постави над личните и партийните интереси", председателят на ПГ на ПП. Гюров уточни, че всеки, който припознае приоритетите, споменати дотук, е добре дошъл да осигури мнозинството в НС, за постигането на тези цели.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати