Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Събев за „семейните драми“: ИТН станали нервни, другите – не знаели какво се случва

Политика

Събев за „семейните драми“: ИТН станали нервни, другите – не знаели какво се случва

Събев за семейните драми: ИТН станали нервни, другите – не знаели какво се случва - Tribune.bg
Снимка:

10 дни след като обяви коалицията за „италианско семейство“, а президентът Румен Радев – за тъща, която им се меси в спалнята, транспортният министър Николай Събев разказа и колко нервни мили колегите му от ИТН.

Събев: Коалиция е като италианско семейство, Радев е тъщата

„От 13 декември правителството работи под постоянен риск, че нещо няма да се случи. Опитваме да променим нещата, а те не се случват поради вътрешни причини. Тази ситуация е постоянна. Станаха нервни, че не се случи изборът на централен банкер. Когато взехме решение да влезем в еврозоната, отново имаше напускане на четиримата министри от МС. Станаха много нервни и започнахме да си задаваме въпроса какво се случва“, разказа за „семейните драми“ той.

„Оттук нататък задачата е проста – обявяваме правителство на малцинството, въпросът е ще има ли 12 депутати. … Има неща, които ни обединяват, и неща, по които има спорове. Като правителство на малцинството започваме да работим с всеки един от депутатите, с всяка парламентарна група. Налага се да работим с всеки един депутат да потърсим общи точки, където успеем”, смята Събев.

Актуализацията на бюджета обаче трябвало да мине.

„Ако не се справим като правителство на малцинството, отиваме на избори и ще ги бием”, вярва той.


Топ новини

виж още
Актуална тема