Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ПП и ДБ ще сглобяват отбор извън политическите конфронтации

Политика

ПП и ДБ ще сглобяват отбор извън политическите конфронтации

ПП и ДБ ще сглобяват отбор извън политическите конфронтации - Tribune.bg
Снимка:

„Ще трябва да се постараем да сглобим отбор извън най-острите политически конфронтации.“ Това коментира председателят на „Демократична България“ Христо Иванов пред БТВ.

„Трябва да се търси такъв кабинет, който да е извън кръга на политическите сили, които ще застанат зад него, защото това очевидно аритметично не може да бъде достатъчно. Ние ще трябва да се постараем да сглобим един отбор, който да бъде малко извън най-острите конфронтации и разделителни линии. Ако ги пренесем върху кабинета, той няма да бъде избран“, смята Иванов.

Христо Иванов коментира, че лидерите трябва да останат в парламента.

„Там от една страна трябва да остане конфронтацията. От друга страна пък ще трябва ние да поемем отговорността да търсим, въпреки конфронтацията, някакви допирни точки и то на ежедневна база. При липсата на стабилно мнозинство се видя, че отиването в другата крайност, при която хора, които нямат политически опит, влизат с летящ старт на най-високото ниво. Те има своите позитиви, защото те са очакването за освежаване, но същевременно създава определени проблеми“, каза още Христо Иванов.

Той заяви, че имат политическа отговорност да търсят формула за кабинет и че водят разговори от самото начало. Според него трябва да се разговаря с всички системи отговорни политически сили, които „не поставят под съмнение евроатлантическата ориентация“.

Даниел Лорер допълни, че кабинетът ще включва хора от ДБ и ПП.  „За нас е важно, че това е протегната ръка за бъдещето на България. Нашето предложение е към това. Дали ГЕРБ ще реагират положително – съмнявам се. Скептичен съм към тях. По отношение на БСП ще видим дали им е по-важен Изборния кодекс, или мислят какво да направим с тази държава, за да има стабилност“, добави той.

Депутатът от ПП изрази надежди за повече време от президентството за връчването на мандата. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати